Arm detaliază noile cipuri ale centrului de date, spune Oracle, iar Alibaba le va folosi

Arm Ltd, firma britanică de tehnologie a cipurilor achiziționată de Nvidia Corp într-un acord de 40 de miliarde de dolari, a dat noi detalii despre următoarea sa generație de tehnologie de centru de date și a declarat că Oracle Corp și Alibaba Group Holding va folosi cipurile.

Arm creează proprietatea intelectuală subiacentă pe care alte firme, cum ar fi Qualcomm Inc sau Apple Inc le autorizează apoi să își creeze propriile cipuri de procesor. Tehnologia Arm’s alimentează majoritatea telefoanelor mobile, dar face o împingere în procesatoarele centrelor de date, unde Intel Corp și Advanced Micro Devices au dominat de mult piața.

Analiștii consideră eforturile centrului de date ale Armului drept motivul principal pentru care Nvidia, care concurează și împotriva Intel, a căutat să cumpere firma. Oficialii britanici au invocat o lege a securității naționale pentru a revizui acordul.

Arm a declarat că se așteaptă ca nucleele sale de calcul „N2” Neoverse să fie cu aproximativ 40% mai rapide decât generația anterioară. Compania a mai spus că nucleele sale „V1” – care sunt concepute pentru a gestiona un alt tip de matematică utilizat în mod obișnuit pentru inteligența artificială – sunt de așteptat să fie cu 50% mai rapide decât metodele tradiționale de a face aceleași sarcini.

Arm a spus că Marvell Technology Inc produce un cip folosind noua sa tehnologie. De asemenea, a spus că Oracle va folosi cipuri bazate pe Arm fabricate de Ampere Computing în afacerea sa în creștere de cloud computing și că gigantul tehnologic

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *