Veniturile salariale din sectorul IT cresc, în medie, cu 10%

Sectorul IT se dovedește a fi unul extrem de dinamic, fiind unul dintre puținele domenii în care angajații beneficiază de majorări de salarii care fac față inflației cu care se confruntă România la ora actuală.

În România, cel mai bine plătiți angajați câștigă în jur de 16.000 lei net pe lună. Totuși, aceștia vor avea parte în acest an și de o creștere salarială în medie de 10%. Creşterile salariale din IT acoperă o mare parte din rata inflaţiei, care a ajuns la 13,8% în aprilie 2022.

Care ar fi situația?

Oana Botolan, managing partner în cadrul companiilor Cteq IT&C Solutions și Cteam Human Capital a avut de comentat asupra fenomenului resimțit. Aceasta explică de faptul că piața IT este una care se află într-o mare mișcare de câțiva ani pe scena românească. Ea a mai adăugat cum în ultimii ani pandemia nu a reprezentat o excepție, ba chiar dimpotrivă. Un alt element enumerat de ea a fost faptul că România reprezintă de asemenea, un centru de dezvoltare și o piață foarte interesantă pentru investitorii în domeniu. Ea a continuat prin a atrage atenția asupra faptului că și pachetele salariale și tot ceea ce reprezintă modalitățile de motivare și atragere a a candidaților din IT sunt complexe și avansează cu o viteză comparabilă cu cea tehnologiilor.

În expliceeeeaţiile sale, „Piaţa de IT este în mare mişcare de câţiva ani, iar cei doi de pandemie nu au fost o excepţie, ba dimpotrivă – iar România este un centru

Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *