Valentin Ionescu, ASF: City Insurance a prezentat extrase de cont false nu o dată, ci de două ori

City Insurance a prezentat extrase de cont false nu o dată, ci de două ori, ne-a declarat, în exclusivitate, Valentin Ionescu, directorul general al Direcței Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

În această seară, ASF a anunțat că retrage autorizația City Insurance, anunțând totodată respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, precum și constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului, arată un comunicat de presă al instituției.

ASF a arătat că a sesizat Ministerul Public, dar și alte autorități ale statului cu privire la faptele constatate la City Insurance.

Valentin Ionescu ne-a declarat că City Insurance a încercat, de două ori, să păcălească ASF și să arate că are bani în conturi, prezentând documente care s-au dovedit a fi false. Astfel, City dorea să demonstreze că îndeplinește indicatorii de lichiditate.

“După ce, în urma verificărilor, am aflat că City Insurance nu are banii pe care a spus că îi are la banca din Elveția, reprezentanții companiei au încercat să ne convingă că și-au mutat banii la o altă bancă, tot din Elveția. Și acel extras s-a dovedit a fi fals”, ne-a spus Valentin Ionescu.

ASF a aratat recent ca, in conturile City Insurance, nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, respectiv 150 de milioane euro, pentru a acoperi cerința minimă de capital (MCR). În iunie, Fondul de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *