Tu știi cum să arzi corect lemnele în șemineu? Iată 7 sfaturi esențiale.

Este nevoie de aer.

Pentru ca să te bucuri de flăcări frumoase și căldură,  lemnele trebuie să ardă cu flacără intensă iar pentru asta este nevoie de aer. 

Atunci când admisia de aer este deschisă, acest lucru va reduce inclusiv poluarea. Pentru că particulele de gaz sunt arse, acestea vor emite căldură.

Fii atent la cantitatea de fum. 

În cazul în care în hornul șemineului tău se produce o cantitate mare de fum, acesta nu este un semn bun. Fumul conține gaze de energie care nu au fost arse iar un fum dens și negru este un semn cum că arderea nu este făcută în condiții optime. 

Acest lucru poate fi cauzat de faptul că focul din șemineu nu este suficient de intens. Atunci când fumul din șemineu este transparent și subțire sau chiar alb, acest este un semn bun. 

Curăță șemineul constant. 

Pentru ca șemineul să dea mai multă căldură și această să nu fie reținută sau eliminată în sus pe coșul de fum, este necesar să cureți constant funinginea rămasă în urma arderii din șemineu dar și de pe conducta de gaze. 

Acest proces ar trebui făcut cel puțin o dată pe an, înainte de a începe să folosești șemineul iar ulterior, în funcție de tipul de lemne pe care le folosești. Dacă lemnul este umed sau lasă foarte multe funingine în urma arderii, curățarea șemineului trebuie făcută mult mai des. 

Ia în considerare puterea calorică

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *