Site icon FIN

Tipuri de jaluzele interioare și cum să alegi

Instalarea jaluzelelor poate fi o sarcină descurajantă. Din fericire, realitatea este mult mai simplă decât ai putea crede. De fapt, instalarea jaluzelelor poate fi la fel de simplă ca și cum ai fixa un tablou la locul lui.

În rândurile de mai jos îți vom arăta care sunt principalele tipuri de jaluzele interioare și îți vom da câteva sfaturi esențiale.

Deși instalarea unor jaluzele interioare poate părea intimidantă, este de fapt destul de rapidă și ușoară, chiar dacă nu ești cea mai îndemânatică persoană de pe planetă. Iată un scurt ghid.

Jaluzele din lemn

Cunoscute și sub numele de jaluzele venețiene, jaluzelele din lemn au lamele orizontale care se mișcă în sus și în jos printr-un sistem cu cablu. Lamele jaluzelelor sunt conectate între ele prin intermediul unor cordoane de o parte și de alta a lamelelor, care sunt apoi legate într-o balustradă. Multe jaluzele interioare din lemn sunt livrate cu accesorii asortate și, în funcție de lățimea jaluzelei, este posibil să ai nevoie și de un suport central de susținere. Majoritatea suporturilor vor fi etichetate pentru stânga, dreapta și centru (dacă este necesar) pentru a facilita instalarea.

Jaluzele interioare verticale

Jaluzelele verticale sunt diferite de jaluzelele orizontale prin direcția de mișcare a lamelelor. Acest stil de jaluzele este excelent pentru ușile duble și pentru ușile de terasă și sunt, de asemenea, ușor de curățat, deoarece adună mai puțin praf. Cele mai multe jaluzele verticale vin în două pachete, unul cu balustrada și unul cu lamele și suporturi.

Jaluzele interioare cu rolete

Jaluzelele cu rolete reprezintă o singură bucată solidă de țesătură care se rulează pe o balustradă. Acestea sunt populare în zonele cu trafic intens și sunt disponibile ca jaluzele interioare de tip blackout și jaluzele termice. Ele sunt disponibile

Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare