Tesla s-a despărţit de „locotenentul de top” Jerome Guillen

Tesla s-a despărţit de Jerome Guillen, un veteran cu o experienţă de 10 ani care a ocupat recent funcţia de preşedinte al diviziei dedicate camioanelor, fiind unul dintre cei patru executivi de top de la conducerea companiei, alături de Elon Musk, conform Bloomberg.

Jerome Guillen a părăsit producătorul de maşini electrice pe 3 iunie, potrivit unui raport al Tesla. El era unul dintre principalii „locotenenţi” ai CEO-ului Elon Musk şi a jucat un rol cheie în construirea Modelului 3 în 2018, perioadă în care firma era aproape de faliment. Anterior, Guillen a deţinut poziţia de preşedinte al diviziei automotive Tesla, primind funcţia de şef al diviziei de camioane în luna martie acestui an.

„Este o pierdere imensă şi neaşteptată. Contribuţia adusă de Jerome va rămâne parte din companie”, spune Pierre Ferragu, analist al grupului de cercetare New Street Research, care are un rating „buy” pe acţiunile Tesla.

Jerome Guillen s-a alăturat gigantului american, în toamna lui 2010, ca director de program pentru Modelul S, vehiculul electric revoluţionar care a pus bazele pentru Model X şi Model 3.

Din punct de vedere bursier, preţul unei acţiuni Tesla ajunge în prezent la 605 dolari, în creştere cu 1%. Totuşi, performanţa pe bursă din ultimele luni a lăsat de dorit, de vreme ce nivelul actual al acţiunilor este cu aproape 25% sub maximul înregistrat la începutul anului.

Citeste continuarea pe: Tesla s-a despărţit de „locotenentul de top” Jerome Guillen

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *