Stellantis respinge acuzațiile aduse de procurorii francezi în scandalul diesel și confirmă plata unor garanții de 40 de milioane de euro

Compania Stellantis, care a înglobat de la începutul acestui an fosta Peugeot SA (PSA Group), a reacționat la informațiile apărute în ultima vreme, care au avut ca sursă ancheta desfășurată de procurorii din Franța referitor la posibile utilizări ale unor dispozitive de manipulare a emisiilor.

În acest sens, compania Stellantis confirmă faptul că autoritățile judiciare au obligat-o  să plătească o garanție (cauțiune), odată cu demararea anchetei privind acuzațiile de înșelăciune privind motoarele diesel Euro5, care au echipat mașinile vândute de Peugeot și Citroen între 2009 și 2015.

În contextul financiar, valoarea garanției a fost de 10 milioane de euro, care reprezentau 8 milioane pentru posibile daune și amenzi către stat și 2 milioane provizioane pentru asistență juridică, la care s-au adăugat 30 de milioane pentru posibile daune către clienți.

În prezent, compania spune că este în curs de evaluare a acestei măsuri și caută oportunități pentru contestarea ei. În același timp, se confirmă și faptul că pe 10 iunie au fost programate audieri ale reprezentanților Citroen și Fiat, în cadrul aceluiași dosar.

Cei de la Stellantis precizează că este o etapă formală a anchetei, care le va permite să aibă acces la dosar și vor putea formula acțiunile de apărare împotriva acestor acuzații.

Din punct de vedere tehnologic, Stellantis transmite, referitor la aceste acuzații, că „sistemele de control ale emisiilor îndeplinesc toate cerințele aplicabile la acel moment și continuă să le îndeplinească și astăzi și așteaptă cu nerăbdare posibilitatea de a demonstra acest lucru”.

Reprezentanții Stellantis mai spun

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *