Şeful UniCredit cere claritate în privinţa viitoarelor plăţi ale dividendelor

In contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), viitoarele plăţi ale dividendelor, au fost temporar îngheţate, iar băncile europene au nevoie să poată atrage capital suplimentar şi investitori, pentru aceste viitoare plăţi ale dividendelor,  dar au nevoie  de claritate, a afirmat luni şeful UniCredit SpA, Jean Pierre Mustier, transmite Reuters.

Astfel, băncile, din diverse regiuni, concurează pentru atragerea banilor investitorilor, a explicat directorul general al celei mai mari bănci italiene, prezent la Frankfurt Finance Summit.

Daca autorităţile SUA sunt conştiente de această problemă şi urmăresc cu atenţie profitabilitatea băncilor americane, în Europa, interesul este mai mult pentru capitalul băncilor, a declarat Jean Pierre Mustier, care este şi preşedintele Federaţiei Bancare Europene.

„Dacă actuala criză ne poate aduce ceva … este să ne asigurăm că autorităţile de reglementare se gândesc şi la cum să fie poziţionate băncile pentru a atrage mai mult capital’, a apreciat şeful UniCredit.

El a adăugat: „Trebuie să ne modificăm strategia spre problema profitabilităţii băncilor, astfel încât ele să poată finanţa economia europeană”.

Mustier a avertizat că pandemia va conduce la o creştere a datoriilor companiilor şi la provizioane mai ridicate pentru bănci, iar atât companiile, cât şi băncile trebuie să poată atrage capital.

În martie, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a cerut creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie, şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

In acest context, UniCredit a anunţat că va suspenda plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, dar decizia reprezintă un

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *