Rezultate stabile pentru UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață la finalul anului 2020

UNIQA Asigurări a raportat la finalul anului 2020 o creștere de 11% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu perioada similară din anul anterior, înregistăand prime brute subscrise în valoare de 33,7 milioane euro pe această linie de activitate, conform IFRS.

Activitatea UNIQA Asigurări de viață a continuat să fie susținută de vânzarea asigurărilor tradiționale, compania încheind anul 2020 cu un avans pe acest segment de aproape 5% față de 2019. Volumul de prime brute subscrise din asigurările de viață a înregistrat o valoare totală de 17,1 milioane euro, conform IFRS, cu 3% sub cea din anul anterior.

Profitul net cumulat al celor două companii UNIQA la finalul anului 2020 se situează la nivelul de 3,2 milioane euro, conform IFRS.

UNIQA a continuat să facă pași importanți în ceea ce privește îmbunătățirea experienței clienților prin dezvoltarea de noi produse și servicii bazate pe relevață, simplitate și accesibilitate.

Pe parcursul ultimului trimestru al anului 2020, UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață au păstrat ca obiective principale stabilizarea rezultatelor sub impactul contextului pandemic și diversificarea portofoliului pentru dezvoltarea durabilă a celor două companii.

Asigurările non-auto și-au menținut ritmul de creștere de două puncte procentuale, înregistrând un avans de 11%, comparativ cu perioada similară a anului anterior. Pe acest segment, asigurările de locuință, incendiu și răspunderi au fost, mai departe, principalii contributori la evoluția rezultatelor UNIQA.

Pe segmentul de asigurări auto, obiectivele au vizat, în continuare, îmbunătățirea calității portofoliului CASCO și restrângerea ponderii asigurărilor obligatorii de răspundere civilă la

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *