Raport Avison Young: Peste 130,000 mp de birouri s-au închiriat în prima jumătate a anului, cu 17% mai mult decat aceeași perioadă a anului trecut

Spațiile de birouri tranzactionate în prima jumătate a anului 2021 au depășit 130.000 mp, înregistrând o creștere de 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Relocările și deschiderea de noi linii de business au reprezentat 61% din această creștere, potrivit raportului ‘Bucharest office market snapshot’, publicat de firma de consultanță imobiliară Avison Young.

Cererea de birouri pentru noi linii de business în București a crescut cu 80% față de anul trecut, atingând cel mai înalt nivel înregistrat din al doilea semestru al anului 2019. Cei mai activi chiriași au fost companiile de servicii și cele de tehnologie și IT, în timp ce companiile din sectorul Medical & Farma au închiriat de patru ori mai mult spațiu comparativ cu S1 2020, potrivit raportului Avison Young.

Experții Avison Young se așteaptă ca spațiile de birouri noi livrate să depășească 200.000 mp în S2 2021, zona Centrală și de Vest atrăgând 34% din stocul total. În ceea ce privește gradul de ocupare, aproape două treimi din clădirile de birouri programate pentru livrare până la finalul anului sunt deja pre-închiriate.

În primul semestru al anului, șase clădiri de birouri au fost finalizate în București, având o suprafață totală totală de aproximativ 80.000 mp. Majoritatea clădirilor recent finalizate se află în zona Barbu Vacarescu – Floreasca, urmată de zona Centrală și de Est. Cele mai mari clădiri de birouri finalizate în S1 2021 sunt: ​​One Floreasca Tower, Campus 6.2 și Țiriac Tower.

Spațiile de birouri nou dezvoltate ar putea depăși 300.000 mp

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *