Raiffeisen Bank a afişat un profit net în creştere cu 42%, la 397 milioane lei

În data de 30-07-2021, Raiffeisen Bank a a anunţat un un profit net de 397 milioane de lei în prima jumătate a anului 2021, cu 42% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

„Este o performanţă financiară foarte bună datorată în principal nivelului considerabil mai mic al costului riscului, pe fondul disciplinei de rambursare a creditelor, susţinută de măsurile luate pentru sprijinirea clienţilor, atât de bancă, cât şi de Guvern, dar şi de îmbunătăţirea evoluţiilor macroeconomice şi creşterea creditării”, se menţionează într-un comunicat al băncii transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, activele totale au ajuns la 54,5 miliarde de lei, o creştere de 18%, an la an, iar veniturile băncii au crescut uşor, cu 2%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Iar cheltuielile operaţionale s-au menţinut la acelaşi nivel din T2 2020, o scădere de 1%.

Steven van Groningen, preşedinte & CEO Raiffeisen Bank, a declarat: „Suntem multumiţi de rezultatele noastre din prima jumătate a anului 2021, an în care suntem preocupaţi să ne susţinem clienţii şi revenirea economiei româneşti. Am reuşit menţinerea profilului de risc al băncii la niveluri sănătoase, prin moratoriile proprii şi publice. Împreună cu clienţii noştri, putem spune că am depăşit cu bine această perioadă cu totul neobişnuită. Mai mult, am înregistrat o creştere foarte bună a portofoliului de credite al băncii cu 11%, comparativ cu jumătatea anului 2020. Am crescut pe toate segmentele de clienţi cu un vârf de 21% creştere pentru IMM-uri, în mare măsură datorită implicării noastre puternice

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *