Profiturile corporatiste la nivel mondial vor scădea în T3, după nivelul record din T2

În contextul variantei Delta, profiturile corporatiste la nivel mondial, vor scădea probabil în trimestrul trei din 2021 pentru prima dată în ultimele 18 luni, după câştigurile record înregistrate în perioada aprilie-iunie 2021, deoarece extinderea pandemiei afectează lanţurile de aprovizionare şi sporeşte costurile cu forţa de muncă, arată o analiză a Reuters pe baza datelor Refinitiv.

Toate măsurile masive de stimulare pentru sprijinirea redresării economiei şi atenuarea efectelor pandemiei au generat o cerere ridicată din partea consumatorilor în trimestrul doi din 2021, iar companiile care se confruntă cu întreruperi în lanţurile de aprovizionare şi scăderea stocurilor au majorat preţurile pentru a compensa creşterea costurilor de producţie.

Aceste evoluţii au făcut ca în trimestrul doi din 2021 profiturile nete combinate ale 2.542 de companii globale cu o capitalizare de piaţă de cel puţin un miliard de dolari să ajungă la nivelul record de 734 miliarde de dolari.

În viitor, profiturile ar urma să scadă, în medie cu 8%, la 678,2 miliard de dolari, în perioada iulie-septembrie 2021.

În China, producţia fabricilor şi vânzările de retail s-au contractat semnificativ în iunie, din cauza creşterii cazurilor de coronavirus şi a efectelor inundaţiilor, în timp ce activitatea economică în SUA a încetinit pentru a treia lună consecutiv în august.

În plan mondial, deficitul de semiconductori din ultimele luni, care a forţat producătorii auto să-şi reducă producţia, s-a transformat într-o nouă criză, în urma creşterii cazurilor de coronavirus în statele din Asia, care sunt esenţiale pentru lanţurile de aprovizionare globale.

„Problemele din lanţurile de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *