Prânz prin Zoom? Plimbare în parc? Recrutorii europeni se adaptează regulilor impuse de Covid.

Într-o dimineață înghețată din ianuarie, Wittman și-a schimbat biroul cald cu un parc cu vedere la orașul vechi al capitalei cehe, pentru a intervieva un candidat în aer liber, respectând astfel regulile stricte de distanțare socială.

Restricțiile au făcut dificilă misiunea recrutorilor să ajungă la potențiali solicitanți, ale căror numere s-au micșorat, deoarece mulți oameni cu locuri de muncă rămân la locurile lor actuale de muncă, mai degrabă decât caute să meargă mai departe.

„Când Covid a intervenit, a devenit dificil să găsești candidați cu care să vorbești”, a spus Wittman, director de afaceri european al agenției de recrutare GoodCall.

„Sunt îngroziți să-și piardă locurile de muncă”, a spus el despre starea de spirit actuală pe piața muncii cehe, cândva fierbinte, unde numărul locurilor vacante a scăzut cu până la 70% în primele luni ale anului trecut, pe măsură ce pandemia a luat amploare.

Înainte de pandemie, țările din Europa Centrală și de Est se bucurau de o explozie a ocupării forței de muncă oferind o multitudine de servicii de afaceri. Însă ceea ce a fost odată un carusel de locuri de muncă pentru recrutor, a încetinit, deoarece muncitorii acordă o primă siguranței locului de muncă în raport cu avansarea rapidă a carierei sau schimbarea locurilor de muncă pentru mai mulți bani.

Lucrătorii din economiile vestice din Europa de Vest sunt la fel de precauți în ceea ce privește schimbarea locurilor de muncă, lăsând recrutorii să afle cum pot ajuta cel mai bine companiile să găsească personal cu

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *