Poziția corectă la calculator: Sfaturi pentru o postură perfectă

Trăim într-o epocă în care tehnologia din ce în ce mai avansată ne oferă posibilități variate de lucru. Navigăm pe internet, ne implicăm în jocuri, căutăm informații sau ne urmăm pasiunile stând mult timp pe computer, în toate pozițiile – și, adesea, chiar în posturi incorecte!

Sănătatea este un aspect care trebuie să ne preocupe în mod permanent, indiferent de activitățile desfășurate. Ea este cu atât mai importantă într-o viață modernă, în care neglijăm detalii care pot avea urmări pe termen lung asupra propriei persoane.  Așadar, este extrem de necesar să cunoaștem care este poziția corectă atunci când ne aflăm în fața unui computer. Articolul de față vă prezintă, pe scurt, informații și sfaturi utile în acest sens.

Postura corectă stând pe fotoliu

Canapeaua sau fotoliul reprezintă, în multe cazuri, locul pe care îl avem la dispoziție pentru utilizarea unui laptop. Asemenea piese de mobilier sunt des întâlnite în localurile unde oprim pentru o gustare sau chiar pentru o sesiune de lucru. În asemenea situație, țineți spatele drept și, dacă este posibil, adăugați o pernă în zona rinichilor, pentru a crea sprijin coloanei vertebrale. În plus, este necesar să utilizați un suport de laptop sau, alternativ, o carte sau chiar mai multe, astfel încât monitorul să ajungă la nivelul privirii. Pentru a vă proteja vederea, evitați apropierea exagerată de aparat – distanța recomandată este între 50 și 70 cm. Schimbați poziția la fiecare 30 de minute sau, chiar mai bine, ridicați-vă, la fiecare jumătate de oră, și faceți

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *