Perspectivele economice la nivel global sunt incerte

Cele mai puternice bănci din lume au programat o întâlnire de urgență! Previziunile economice sunt îngrijorătoare. Ne așteaptă vremuri extrem de grele.

Concret, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat, miercuri, că invazia Rusiei în Ucraina a produs o creștere bruscă a preţurilor la alimente și energie, care contribuie la încetinirea creșterii economice.

Astfel, “Acesta este un mediu plin de riscuri, atât în ceea ce privește inflaţia, cât și potențialele încetiniri”, a declarat Yellen în cadrul unei conferințe de presă.

“Perspectivele economice la nivel global sunt dificile și incerte. Iar prețurile mai mari la alimente și energie au efecte stagflaționiste, și anume deprimarea producției și a cheltuielilor și creșterea inflației în întreaga lume”, a spus Yellen, porivit AP News.

De altfel, comentariile acesteia au fost făcute în contextul în care oficialii americani și alți oficiali au prezentat un plan de mai multe miliarde de dolari pentru a aborda problema securității alimentare, un pericol cheie cu care se confruntă o economie mondială din ce în ce mai fragilă. Statele Unite, mai multe bănci de dezvoltare globală și alte grupuri au colaborat la acest efort.

În acest fel, trezoreria SUA a anunțat că mai multe bănci de dezvoltare “lucrează rapid pentru a-și pune la dispoziție finanțarea, angajamentul politic și asistența tehnică” pentru a preveni foametea provocată de război, creșterea costurilor alimentelor și daunele climatice asupra culturilor.

Sprijin de zeci de miliarde de euro

În acest context, zeci de miliarde de euro vor fi alocați pentru sprijinirea fermierilor, rezolvarea crizei de

Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *