Până la sfârșitul acestui an, România va primi bani de la Bruxelles pentru PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență)

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan, a anunțat public că până la sfârșitul acestui an, România va primi bani de la Bruxelles pentru PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Acesta a avertizat că orice intenție a partidelor politice din țară de a modifica PNRR va fi sancționată.

Siegfried Mureşan, raportor al Parlamentului European pentru Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, a anunțat public că România va primi, până la data de 31 decembrie 2021, prefinanţarea de 3,8 miliarde de euro. Această sumă reprezintă 13% din valoarea PNRR, în valoare de 29,2 miliarde de euro. Informația a fost transmisă miercuri la Strasbourg.

Astfel, „Deci ţări care au probleme cu aprobarea planului, în special Polonia şi Ungaria, care riscă să aibă planurile aprobate după 31 decembrie, nu vor primi prefinanţare deloc. Vor primi doar bani ulterior, dar nu prefinanţare. Deci noi vom primi în aceste săptămâni prefinanţare de 13%, după care din şase în şase luni de zile trebuie să prezentăm CE investiţiile efectuate şi reformele implementate. Există nişte obiective şi ţinte foarte concrete, agreate de guvernul României şi CE pe care trebuie să le îndeplinim la fiecare şase luni”, a explicat Siegfried Mureşan.

Însă, „Cu cât încercăm să-l modificăm, cu atât riscăm să nu putem absorbi banii”

Acesta a avertizat partidele politice din țară că PNRR nu poate fi modificat, așa cum anunțase anterior Partidul Social Democrat. Siegfried Mureșan a avertizat că „orice încercare de renegociere a PNRR-ului riscă să ne ducă în situaţia în care pierdem mai mult decât

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *