OTP Bank susţine că a luat măsuri privind suspendarea plăţii ratelor

Pentru o implementare cât mai riguroasă şi corectă a cadrului legislativ,  reprezentanţii OTP Bank susţin că au făcut demersurile necesare, încă de la publicarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 37/2020 privind suspendarea plăţii ratelor, menţionând că anumite prevederi ale textelor actelor normative creează dificultăţi de interpretare.

Astfel,precizarea a fost făcută ca reacţie la comunicatul Credere, Asociaţie care a solicitat Ministerului Finanţelor Publice demararea unui control tematic la băncile comerciale, „în contextul în care OTP Bank încalcă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 37/2020 privind suspendarea plăţii ratelor, încasând sume necuvenite de la consumatorii din România”.

In comunicat, reprezentanţii Credere menţionau că „OTP Bank a reîncadrat creditele de nevoi personale garantate cu ipotecă în categoria creditelor de consum, fapt care presupune aplicarea formulei ‘dobândă la dobândă’ şi sporirea ilicită a sumelor pe care banca le va încasa de la împrumutat, în paguba acestuia”.

La rândul lor, reprezentanţii OTP Bank susţin că „anumite prevederi ale textelor actelor normative creează dificultăţi de interpretare, prin utilizarea unor formulări uneori neclare ce pot fi interpretate diferit”.

„Am luat act de interpretările diversificate din piaţă şi efectuăm demersuri în prezent pentru obţinerea unor clarificări din partea autorităţilor statului, inclusiv de la Ministerul Finanţelor Publice, astfel încât, dacă va fi necesară o reclasificare a acestor situaţii în baza lămuririlor oferite, toate operaţiunile necesare vor fi efectuate în interiorul perioadei de suspendare, fără a aduce niciun prejudiciu sau dezavantaj pentru clienţi. De asemenea, vrem să subliniem că în prezent nu este niciun client afectat, întrucât calculul privind plata dobânzilor amânate

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *