Mobilarea bucătăriei: 7 criterii de alegere pe care trebuie să ai în plan

Fiecare cameră din locuință merită o atenție aparte. Totuși, bucătăria reprezintă unul dintre cele mai speciale spații, fiindcă aici se pregătesc cele mai gustoase bucate și toată familia se reunește la cină. Din acest motiv, amenajarea bucătăriei merită toată atenția ta.

Vrei să te ocupi de amenajarea bucătăriei? Ai nevoie de mobilă rezistentă, confecționată din materiale de calitate, care să schimbe aspectul camerei. Descoperă, din articolul nostru, care sunt criteriile de care merită să ții cont în alegerea mobilierului din bucătărie, pentru un aspect impecabil.

Mobilează bucătăria în stilul preferat

Înainte de achiziționarea mobilierului pentru bucătărie, gândește-te la stilul pe care îl preferi. De stilul în care va fi amenajată bucătăria depinde alegerea mobilierului, a nuanțelor pentru pereți și chiar a electrocasnicelor.

Pentru că stilul de amenajare diferă de la modern la rustic, nu rămâne decât să alegi stilul care te reprezintă, pentru o bucătărie plăcută din punct de vedere estetic. În timp ce o bucătărie rustică implică folosirea materialelor naturale, precum lemnul masiv pentru mobilă, o încăpere modernă se remarcă prin linii drepte și mobilier cu finisaje și accesorii din metal.

Alege materiale eficiente pentru mobilier

Mobilierul din bucătărie trebuie să arate bine și să fie realizat din materiale eficiente. De pildă, pentru living, lemnul masiv este perfect. Deși lemnul masiv se folosește și pentru mobila din bucătărie, este indicat să optezi pentru detalii din inox, sticlă sau metal. Motivul este simplu – aceste materiale se pătează mai greu, rezistă la umezeală și sunt rezistente la foc.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *