În anul 2020, 12,2 milioane de biciclete au fost produse în Uniunea Europeană

Construcţia de biciclete din Uniunea Europeană produse  anul trecut  a fost de aproximativ 12,2 milioane de biciclete, o creştere cu 1,2% faţă de 2019, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În contextul de producţie, cei mai mari producători de biciclete au fost Portugalia (2,6 milioane de biciclete), Italia (2,14 milioane), Germania (1,30 milioane), Polonia (1,09 milioane) şi Bulgaria (484.250 unităţi), în anul 2020. Datele pentru România, Belgia, Letonia, Slovenia şi Slovacia sunt confidenţiale, pecizează Eurostat.

Din punct de vedere medical, Ciclismul promovează sănătatea şi bunăstarea personală, este economic în măsura în care poate înlocui folosirea maşinilor private, ajutând la reducerea poluării aerului.

Datele privind numărul de biciclete produse în UE anul trecut vin de la studiul PRODCOM privind producţia de bunuri prelucrate, informează Eurostat.

Vânzarea bicicletelor variază semnificativ în rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, de la aproximativ 1.500 de biciclete în Danemarca la peste 2,1 milioane de biciclete în Italia şi peste 2,6 milioane în Portugalia.

În contextul vânzărilor, în anul 2019, cei mai mari producători de biciclete au fost: Portugalia (2,7 milioane de biciclete), Italia (2,1 milioane), Germania (1,5 milioane), Polonia (0,9 milioane) şi Olanda (0,7 milioane), Franţa (0,55 milioane de biciclete), Bulgaria şi România (ambele cu 0,52 milioane de biciclete).

Citeste continuarea pe: În anul 2020, 12,2 milioane de biciclete au fost produse în Uniunea Europeană

Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *