IFC sprijină finanţarea proiectelor de mediu din România şi Serbia

Divizia Băncii Mondiale IFC este implicată într-un proiect de lansare a unor obligaţiuni ecologice în cadrul căruia vor fi construite o serie de unităţi industriale şi logistice în Serbia şi România, cu certificare verde, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

În contextul acestei investiţii, IFC promovează un sector imobiliar eficient din punct de vedere energetic, de natură să asigure o mai bună sustenabilitate a pieţei, şi se implică în activităţile dedicate schimbărilor climatice la nivelul ambelor ţări.

Financiar, IFC a investit suma de 42,5 milioane euro într-o emisiune de 500 milioane euro de obligaţiuni ecologice lansată de CTP N.V. (CTP), un dezvoltator de proiecte industriale şi logistice durabile din Europa. Emisiunea de obligaţiuni verzi a fost lansată de CTP în cadrul unui program de instrumente financiare pe termen mediu, în valoare de 4 miliarde euro, listat pe bursa Euronext din Dublin pentru finanţarea activelor verzi care promovează modelul de creştere cu emisii de carbon reduse, rezilientă în faţa schimbărilor climatice.

Prin dezvoltarea unei infrastructuri de natură să susţină activităţile comerciale şi de afaceri, care să fie eficientă din punct de vedere energetic, are o importanţă-cheie pentru abordarea provocărilor legate de schimbările climatice. Ca reacţie, CTP va utiliza sumele provenite din investiţiile IFC pentru a dezvolta o serie de proiecte imobiliare industriale şi logistice sustenabile, certificate ecologic în România şi Serbia.

În acelaşi timp, pe lângă susţinerea standardelor de mediu înalte pe care CTP le are cu privire la proprietăţile comerciale din România şi Serbia, IFC va ajuta CTP

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *