Gigantul Continental închide o fabrică din România. Peste 300 de angajați vor fi afectați

Furnizorul german de componente pentru industria auto Continental va închide fabrica de sisteme de inducție din Nădab (Arad) și va transfera operațiunile spre fabrica de furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire din Carei (Satu Mare).

Motivul transferului, argumentat prin scăderea cererii de anumite produse pe piață, acesta urmând să fie derulat treptat, până la jumătatea anului viitor, însă această decizie  afectează peste 300 de angajați.

În prezent, Continental deține în România șapte unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Compania are, în România, peste 20.000 de angajați.

În contextul financiar, în primăvară, gigantul german a anunțat că vrea să investească, anul acesta, 150 de milioane de euro în România, sumă similară cu cea investită în 2020. Acum, compania a decis însă ca activitatea fabricii din Nădab să fie transferată la unitatea de producție din Carei.

Celelalte sedii Continental din România nu vor fi afectate de acest transfer de activitate. Mutarea este argumentată prin faptul că volumele pentru sistemele de inducție a aerului și sistemele de răcire și încălzire au scăzut constant din cauza schimbării industriei auto către vehicule electrice, iar compania vrea acum să își întărească poziția din sectorul de producție a furtunurilor auto.

Fabrica din Carei va deveni zonă principală a operațiunilor de cauciuc și asamblare. În același timp, unitatea ContiTech din Timișoara va avea un rol important în operațiunile de fabricare și asamblare a țevilor de aer condiționat.

În acest fel, peste 300 de angajați ai fabricii din

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *