eToro – Piețe | Acțiuni: Industria croazierelor | Cripto: Bitcoin

Camera de Comerț a SUA a publicat un raport care avertizează cu privire la pierderile masive pe care le-ar suferi companiile americane dacă ar reduce investițiile în China sau din cauza taxelor vamale introduse pentru schimburile comerciale. Economia SUA ar suporta o pierdere de până la 500 de miliarde de dolari în cazul în care companiile americane ar reduce cu 50% investițiile străine directe în China. Aplicarea unei taxe vamale de 25% pentru toate schimburile comerciale bilaterale ar reduce PIB-ul SUA cu 190 miliarde de dolari anual până în 2025. Acest lucru ar afecta puternic potențialul de câștig al companiilor americane.

Între timp, consumatorii chinezi și-au luat rămas bun de la Anul Șobolanului și și-au deschis portofelele în vacanța de Anul Nou Chinezesc. Consumul de bunuri și servicii, inclusiv mersul la restaurante și filme, a revenit puternic după criza care a afectat festivalul din 2020, când economia a fost sub stăpânirea Covid-19.

Anul Boului a început puternic cu creșterea acțiunilor chinezești joi, după redeschiderea bursei. Investitorii sunt optimiști, asteptându-se la creșteri determinate de câștigurile corporative puternice, lichiditatea suficientă din sistemul financiar al Chinei și costurile reduse pentru împrumuturi.

Întorcându-ne la SUA, valul de frig puternic din Texas a provocat întreruperi masive de curent și o scurtă creștere a prețurilor petrolului, care a atins un maxim de 65 de dolari înainte de a scădea ușor. Tabloul macro se complică pe fondul așteptărilor de reapariție a inflației, după ce un raport negativ privind locurile de muncă a declanșat comentarii din

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *