Erste Group s-a triplat profitul la 918 milioane de euro în primul semestru din acest an

În prima jumătste din acest an, grupul bancar austriac Erste Group a raportat un profit net de 918 milioane de euro, comparativ cu un rezultat de 293,8 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, comparativ, în perioada anterioară pandemiei, în prima jumătate a anului 2019, Erste Group a generat un profit net de 732 de milioane de euro,  informează un comunicat de presă al acţionarului majoritar de la Banca Comercială Română.

Astfel, în prima jumătate a anului 2021 Erste Group a înregistrat o creştere cu 24% a profitului operaţional faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 1,69 miliarde de euro. Această evoluţie a fost generată de nivelul ridicat al venitului net din dobânzi, de avansul considerabil al venitului net din taxe şi comisioane şi de creşterea semnificativă a venitului net din tranzacţionare şi din evaluarea activelor la valoarea justă. În condiţiile unui mediu de risc favorabil în regiune în prima jumătate a lui 2021, grupul bancar a înregistrat costuri cu riscul de 83 milioane de euro, comparativ cu 675 milioane de euro cu un an în urmă, când Erste a abordat frontal riscul asociat izbucnirii crizei Covid.

În contextul economico-financiar actual, „Deoarece suntem o bancă strâns conectată la economia reală, îmbunătăţirea continuă a condiţiilor macro se reflectă direct în bilanţul nostru. Veniturile solide, costurile stabile şi un volum semnificativ mai scăzut al provizioanelor de risc comparativ cu 2020, anul marcat de pandemia de coronavirus, au contribuit la o îmbunătăţire clară a rezultatelor noastre financiare la

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *