De ce certificarea ISO nu e tocmai un subiect popular?

În prezent, siguranța a devenit principala preocupare, fie că vorbim, la nivel de individ, despre sănătate, costurile cu utilitățile, evoluția generală a prețurilor, stabilitatea locurilor de muncă, fie, la nivelul companiilor, în ceea ce privește predictibilitatea condițiilor economice și legislative, prețurile la combustibil, energie, materii prime, disponibilitatea forței de muncă sau comportamentul consumatorilor.

Astfel, despre modurile în care companiile românești reușesc să fie performante, Cristian Mureșan, Director General, URS Certificări, a declarat:

„Sunt multe exemple de succes, printre companiile românești din diferite domenii de activitate. Este ușor de remarcat un fel de tablou al momentului, chiar dacă n-ar fi realizate și promovate diverse topuri, în general după cifra de afaceri. Pentru cei care, prin natura profesiei, văd businessurile mai în profunzime, tabloul poate fi diferit. În sensul că unele modele de afaceri foarte apreciate de public, prin serviciile sau produsele cool oferite, printr-o comunicare atractivă sau prin influencerii care susțin un brand, nu sunt neapărat sănătoase, viabile pe termen mediu sau lung, spune acesta.

Ce vedeți voi și nu văd oamenii obișnuiți?

De altfel, „Un auditor ISO este ca un detectiv în mediul de business. E antrenat să urmărească anumite conexiuni între activitățile unei companii, fluxuri de informații, un fel de sistem nervos monitorizat prin indicatori calitativi și cantitativi. Nu e vorba despre o perspectivă rigidă, acest mit trebuie demontat. Nu vine nici consultantul care sprijină compania în demersul de certificare, nici auditorul, cu un șablon predefinit, cu dosarul de proceduri și zice: de acum așa trebuie să

Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *