Daune morale și materiale obținute ca urmare a unui accident auto – ce trebuie să știți

Există o dinamică îngrijorătoare privind frecvența cu care au loc accidentele auto în țară. Statisticile arată cifre deloc încurajatoare în orice tip, fie că ne raportăm față de Europa sau doar pe plan național. Dincolo de cifre, este cert faptul că implicațiile unor accidente auto sunt mai mari decât consecințele materiale,  ce țin de dauna autovehiculului în cauză. Vorbim și despre consecințe juridice numaidecât.

Ați fost victima unui accident rutier?

În cazul unor accidente minore constatarea amiabilă rezolvă tot în anumite condiții, dacă nu sunt vătămări corporale sau pagube materiale, accidentul a implicat numai două autovehicule, iar acestea sunt acoperite de polița RCA. Se consideră vătămare corporală cazul în care victima are până la 90 de zile de  îngrijire medicală.

Situațiile mai complexe presupun nevoia de a căuta un avocat Cluj sau unul disponibil acolo unde s-a produs accidentul sau din orașul dumneavoastră de proveniență. În cazul în care sunt victime, acestea vor constitui parte civilă în procesul penal. Acțiunea de acest gen poate fi exercitată și de către succesorii unei victime, dacă aceasta din urmă a decedat ca urmare a accidentului produs.

Despăgubiri pot fi cerute și de către cei care se aflau în autovehicul la momentul producerii accidentului, excepție făcând șoferul, cel care poartă vina a ceea ce s-a întâmplat.

Despăgubiri pentru daune materiale

Vorbim despre pagubă reală adică reparația mașinii, total sau parțial, după caz. Tot aici intră și cheltuielile de spitalizare, câștigul ce nu mai poate fi realizat, din lipsa victimei – spre exemplu imposibilitatea

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *