Contractele futures pe indici bursieri scad pentru a patra zi, concentrându-se pe datele privind inflația

Contractele futures pe indici bursieri americani au scăzut joi pentru cea de-a patra sesiune, în timp ce investitorii așteptau datele despre prețurile de producție, un alt indicator al inflației, pentru a vedea dacă o creștere a prețurilor ar fi suficient de puternică pentru a determina o creștere a ratelor dobânzii mai devreme decât se aștepta.

Datele Departamentului Muncii vor arăta probabil că prețurile producătorilor din SUA au crescut cu 0,3% luna trecută, după o creștere de 1% în martie. Un raport separat este de așteptat să indice că cererile pentru prestațiile de șomaj din SUA au fost sub 500.000 în ultima săptămână, pentru a treia oară la rând.

O creștere a prețurilor la mărfuri, lipsa forței de muncă, împreună cu date despre prețurile de consum mult mai puternice decât se așteptau săptămâna aceasta, au stârnit îngrijorări cu privire la faptul că Rezerva Federală SUA ar putea lua în considerare retragerea nivelurilor de sprijin din timpul crizei, în ciuda asigurărilor sale că, creșterea prețurilor va fi temporară .

Pierderile din această săptămână au scos S&P 500 cu 4% din recordul său închizându-se cel târziu vineri, în timp ce Nasdaq, cu o intensitate tehnologică, este cu aproximativ 8% sub maximul său din 29 aprilie.
Indicele de volatilitate CBOE, o măsură a anxietății investitorilor, a crescut la cele mai înalte niveluri în mai mult de două luni, până la 27,63 puncte.

E-mini-urile Dow au scăzut cu 189 de puncte sau 0,56%, e-mini-urile S&P 500 au scăzut cu 15 puncte sau 0,37%,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *