Constructorul auto Renault a revenit pe profit în primul semestru din 2021

Constructorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a raportat vineri un profit net de 368 milioane de euro pentru primele şase luni din 2021, comparativ cu pierderile de 7,39 miliarde de euro din primul semestru din 2020, relatează AFP.

În prima jumătate din acest an, marja operaţională a grupului a fost una pozitivă de 654 milioane de euro, adică 2,8% din cifra de afaceri, acesta din urmă înregistrând o creştere de 26,8% în ritm anual până la 23,4 miliarde de euro. Comparativ, în prima jumătate a lui 2020 marja operaţională a Renault a fost una negativă de 1,203 miliarde de euro.

În contextul vânzărilor ale grupului Renault la nivel global, a crescut cu 18,7% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a lui 2020 dar este în continuare cu 24,2% sub nivelul din prima jumătate a lui 2019. Proprietarul Dacia a subliniat însă că efectele negative ale crizei semiconductorilor ar putea conduce la o pierdere de producţie de aproximativ 200.000 de vehicule pe an.

În opinia sa, „Aceste rezultate sunt fructele planului nostru strategic Renaulution concentrat pe profitabilitate. Ele reprezintă doar primul pas în relansarea noastră, care ar urma să se accelereze odată cu venirea noilor vehicule pe care le pregătim”, a declarat directorul Renault Group, Luca de Meo.

Însă, din punct de vedere al oficialilor Renault, aceştia estimează că grupul îşi va atinge, cu un an mai devreme decât se preconiza, obiectivul vizând reducerea costurilor fixe cu două miliarde de euro. Aproximativ 1,8 miliarde de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *