Compania Fiat Chrysler Automobiles va plăti penalități uriașe, de aproximativ 300 de milioane de dolari

Compania Fiat Chrysler Automobiles din Statele Unite a acceptat să pledeze vinovată pentru comportament ilegal. În acest fel, compania va plăti penalități de aproximativ 300 de milioane de dolari. La mijloc este vorba de o anchetă, de mai mulţi ani, privind fraudă legată de emisiile vehiculelor cu motoare diesel, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Astfel, FCA US, care acum face parte din grupul Stellantis, a acceptat să pledeze vinovată pentru o acuzaţie de conspiraţie penală. Aceasta a reieșit din eforturile sale de a se sustrage cerinţelor privind emisiile pentru peste 100.000 de camionete Ram mai vechi şi SUV-uri Jeep din SUA.

Din punct de vedere al justiţiei, acordul, negociat cu oficialii Departamentului de Justiţie al SUA, urmează să fie făcut public de săptămâna viitoare, susține Reuters. Compania îşi va declara apoi vinovăţia în timpul unei audieri ulterioare într-un tribunal districtual din SUA.

Ce mașini ale Fiat Chrysler Automobiles au fost afectate?

În cadrul acestei acuzaţii, vehiculele diesel afectate au fost fabricate între 2014 şi 2016.

Apoi, Fiat Chrysler Automobiles din Statele Unite a fuzionat cu producătorul francez Peugeot PSA în 2021, pentru a forma Stellantis. Stellantis şi Departamentul de Justiţie au refuzat să comenteze.

Acordul vine la cinci ani după ce Volkswagen a pledat vinovat de acuzaţii penale, pentru a rezolva propria criză a emisiilor, care a afectat aproape 600.000 de vehicule într-un scandal care a devenit cunoscut sub numele de ”Dieselgate”. Înșelăciunea Volkswagen a precipitat un control suplimentar care a făcut ca autorităţile de pe ambele maluri

Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *