Așa va arăta piața muncii în următorii 10 de ani!

Dacă vă întrebați cum va arăta piața muncii în 2030, puteți afla în acest articol câteva perspective. Având în vedere faptul că ne aflăm în mijlocul unei dezvoltări tehnologice rapide, este clar că piața muncii de astăzi va arăta altfel în următorii 10-20 de ani. Există mulți factori care vor avea un impact asupra dezvoltării pieței muncii pe termen lung. De pildă, automatizarea, digitizarea și roboții vor face ca multe locuri de muncă să fie în plus. Unele locuri de muncă vor dispărea, iar altele noi vor fi create în următorii ani. Noua tehnologie va oferi alte oportunități și locuri de muncă, care nu au fost până acum.

Furnizarea de forță de muncă va fi importantă pentru piața muncii până în anul 2030. Specialiștii consideră că în următorii 10-20 de ani, pe piața muncii vor apărea următoarele provocări:

Creșterea nevoii forței de muncă în domeniul sănătății Piața forței de muncă tinde să se restrângă din cauza reducerii populației active; s-a observat o îmbătrânire a populației Creșterea imigrării în muncă.

În următorii 10 de ani vor apărea alte tehnologii, noi domenii și zone de activitate, pe care în prezent nu le cunoaștem și care vor avea consecințe pe piața muncii. Va apărea cererea pentru diferite tipuri de forță de muncă, iar furnizarea ei va avea o importanță deosebit de mare pe piața muncii până în 2030.

Și în țara noastră va crește nevoia de educație pentru forța de muncă. Dacă furnizarea de forță de muncă nou calificată va fi

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *