Anul acesta, Apple a înregistrat un profit de 22,5 miliarde de dolari

În primul semestru al acestui an, compania Apple a înregistrat un profit de 22,5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, in aceeaşi perioadă şi vânzările s-au majorat cu 6%, până la 118 miliarde de dolari, relatează agenţia EFE.

În al doilea trimestru al anului în curs, Apple a avut venituri din vânzări de 59,7 miliarde de dolari (plus 11%) şi un profit net de 11,253 miliarde de dolari, în creştere cu 12% faţă de perioada aprilie-iunie 2019.

Din acest punct de vedere, acţiunile Apple au înregistrat un avans de 5%, după închiderea Wall Street, iar aceste  rezultate depăşesc aşteptările analiştilor.

„Recordul din trimestrul care s-a încheiat în iunie a fost motivat de creştere de două cifre atât la produse cât şi la servicii, în toate segmentele noastre geografice”, a declarat directorul general al companiei, Tim Cook, într-un comunicat.

Cu scopul de a face acţiunile mai atractive pentru o paletă mai largă de investitori, Apple a anunţat, de asemenea, vineri, o diviziune a fiecărei acţiuni în patru titluri, începând din 31 august.In acest context,

In acest context, veniturile din vânzări iPhone s-au majorat cu 1,6%, fiind înregistrat un avans record al încasărilor la calculatoarele Mac, devenite un element cheie de tranziţie spre telemuncă (plus 22%, până l 7,079 miliarde de dolari).

Şi încasările din servicii (inclusiv App Store sau Apple TV+) s-a îmbunătăţit cu 15%, la 13,156 miliarde de dolari, ceea ce Cook a pus pe seama nevoii de interacţiune online pe timpul

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *