Una dintre cele mai mari provocări ale unei afaceri în agricultură rămâne accesul la fondurile necesare dezvoltării și funcționării acesteia. Agricultura este un sector dinamic, cu specificul ei. Ai, pe de o parte, nevoie de investiții constante pentru a performa. Acestea sunt esențiale atât pentru menținerea producției și păstrarea locului în piață, cât și pentru extinderea afacerii sau deschiderea de noi linii de business în domeniu. Pe de altă parte, veniturile sunt sezoniere,
O soluție la îndemână pentru a putea finanța un business agricol este reprezentată de un credit ales cu atenție, în funcție de nevoile propriei organizații.
Ce tipuri de finanțare poți obține pentru afacerea ta în agricultură?
Fiecare afacere este diferită, iar cele din agricultură nu fac excepție. Poți avea o fermă de animale, diverse culturi de legume, dar și de plante aromatice sau fructe. Poți fi la început sau să ai deja o experiență bogată în domeniu.
În funcție de tipul de activitate desfășurat, vei avea diverse nevoi de finanțare. Posibilele surse de finanțare sunt cele personale, dar si accesarea unor fonduri europene destinate agriculturii. Există numeroase oportunități de finanțare cu fonduri europene, cu diverse destinații.
Un credit agricol rămâne una dintre variantele cele mai populare pentru a-ți susține și dezvolta afacerea. Ai mai jos câteva dintre creditele agri pe care le poți accesa, în funcție de specificul activității tale.
Creditul pentru finanțarea activităților curente
Sezonalitatea este una dintre provocările cele mai importante ale unei afaceri agricole. Perioadele în care obții venituri nu sunt distribuite în mod egal pe tot parcursul anului. Activitățile specifice unei ferme presupun însă un efort permanent, inclusiv financiar. Un credit agricol sau o linie de credit pentru activitatea curentă ar putea fi cea mai la îndemână soluție pentru a dispune pe tot parcursul anului de fondurile necesare mentenanței și dezvoltării.
Dacă ai
Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare