AGRICOVER HOLDING S.A. PUBLICĂ REZULTATELE FINANCIARE PENTRU ANUL 2020

Agricover Holding SA (“Grupul Agricover”), a publicat rezultatele financiare consolidate pentru anul încheiat la 31 decembrie 2020. Raportul Anual și Situațiile Financiare Consolidate pentru anul încheiat la 31 decembrie 2020, întocmite și auditate în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiara (IFRS-UE), pot fi consultate la https://agricover.ro/relatii-investitori/.

2020 a fost marcat de șocul istoric provocat de pandemia globală generată de virusul SARS-COV-2 și de continuarea pandemiei de Febră Porcina Africană, cu impact negativ asupra unor segmente importante ale agriculturii și industriei alimentare, și de manifestarea unor condiții climaterice extreme care au afectat producția multor fermieri din sudul si estul țării.

Liviu Dobre, Directorul General al Agricover Holding S.A. declară: „Grupul Agricover a depășit cu succes acest test de stres, demonstrând încă o dată reziliența modelului său de business și capacitatea acestuia de a absorbi șocuri majore. Grupul și-a îndeplinit misiunea, onorând-și angajamentele asumate față de parteneri și contribuind la menținerea în funcțiune a unor importante fluxuri de aprovizionare, cu impact major asupra agriculturii și siguranței alimentare a populației. Nu in ultimul rând, Grupul Agricover a obținut rezultate notabile și a generat valoare pentru acționari și pentru alte categorii de părți interesate.”

Principalele rezultate financiare consolidate au fost:

Venituri consolidate (inclusiv venituri din dobânzi și comisioane aferente segmentului Agrifinance) de 1.639,1 milioane RON, în scădere cu 2,0% (2019: 1.673,3 milioane RON) Profitabilitatea consolidată a operațiunilor continuate de 77,3 milioane RON, in creștere cu 61,6% (2019: 47,8 milioane RON) Profitul pe acțiune aferent operațiunilor continuate de 0,034 în 2020

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *