SUA ofera Romaniei un grant de 600.000 de dolari pentru combaterea traficului de persoane din tara

Guvernul Statelor Unite ale Americii a oferit un grant de 600.000 de dolari pentru finantarea unui proiect intitulat “Consolidarea raspunsului proactiv in materie penala la traficul de persoane din Romania”.

Proiectul a fost promovat in cadrul unui eveniment desfasurat la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la care au participat ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorul general Gabriela Scutea, secretarul de stat in MAI, Bogdan Despescu, si directorul pentru Europa Centrala si de Est al International Justice Mission (IJM), Shawn Kohl.

“Sunt incantat sa va anunt ca Guvernul Statelor Unite ale Americii a furnizat un grant de 600.000 de dolari catre International Justice Mission pentru a combate traficul de persoane. (…) Impreuna vom invinge traficantii de persoane si ii vom proteja pe cei care le-ar putea deveni victime. Guvernele anterioare au ales sa ignore si sa intarzie investigarea si anchetarea cazurile de trafic de persoane. Dar chiar si cu noua provocare a pandemiei globale, Guvernul Orban s-a focusat pe problema si face progrese. Au fost multe succese recente in Romania in a combate crima organizata si traficul de persoane. (…) Desi premierul Orban si Guvernul sau au facut progrese in eradicarea traficului de persoane, problema este prea mare pentru ca orice organizatie sa o gestioneze singura. Trebuie facut mai mult. Pagubele facute de fostele guvernari la Codurile penale trebuie remediate”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

El a adaugat ca toti membrii partidelor, indiferent de formatiune, trebuie sa se implice in problema traficului de persoane.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

“Nu este o problema politica. Membrii tuturor partidelor politice ar trebui sa fie uniti in problema traficului de persoane. Traficul de persoane este un rau universal si toti, indiferent de partid, ar trebui sa se angajeze in eradicarea lui. Parlamentul trebuie sa inaspreasca legislatia pentru marirea pedepselor pentru trafic de persoane”, a spus ambasadorul SUA.

La randul sau, ministrul Catalin Predoiu a afirmat ca este important sa continue instruirea procurorilor, expertilor si politistilor pentru ca devine “din ce in ce mai sofisticata” criminalitatea si mai periculoasa pentru cetateni.

“Am lucrat inca de anul trecut la mai multe programe cu sprijinul expertilor dumneavoastra si, la cum vad, pe viitor finantate de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *