Ministrul Finantelor anunta ca prima transa din instrumentul SURE in valoare de 3 miliarde de euro va fi disponibilizata Romaniei in zilele urmatoare

Florin Citu a anuntat ca prima transa din instrumentul SURE, in valoare de 3 miliarde euro, urmeaza sa fie disponibilizata Romaniei in cateva zile.

El a adaugat ca “Uniunea Europeana a acordat Romaniei in cadrul instrumentului SURE, conform cererii partii romane, un imprumut in valoare de cca. 4,1 mld. euro pentru sustinerea a 9 masuri adoptate de Guvernul Romaniei in contextul crizei generate de pandemia de COVID-19”.

Banii sunt utilizati pentru finantarea deficitului bugetar
Ministrul de Finante a mai spus ca banii sunt utilizati pentru a finanta deficitul bugetar aparut in urma cresterii cheltuielilor bugetare cu somajul tehnic, programul flexibil de munca si alte masuri similare menite sa protejeze angajatii si persoanele care desfasoara o activitate independenta, cat si pentru finantarea unor masuri legate de sanatate, in special la locul de munca.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

“In cateva zile prima transa din instrumentul SURE- 3 miliarde euro! Uniunea Europeana a acordat Romaniei in cadrul instrumentului SURE, conform cererii partii romane, un imprumut in valoare de cca. 4,1 mld. euro pentru sustinerea a 9 masuri adoptate de Guvernul Romaniei in contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Banii sunt folositi pentru a finanta deficitul bugetar aparut in urma cresterii cheltuielilor bugetare cu somajul tehnic, programul flexibil de munca si alte masuri similare menite sa protejeze angajatii si/sau persoanele care desfasoara o activitate independenta, precum si pentru finantarea, in subsidiar a unor masuri legate de sanatate, in special la locul de munca”, a scris Florin Citu miercuri pe Facebook.

Ministrul de Finantate mai precizeaza ca “din punct de vedere al costurilor, imprumutul este acordat la aceiasi termeni financiari la care Comisia s-a imprumutat de pe piata – cupon 0%”.

“Prima transa din acest imprumut, in valoare de 3 mld. euro si cu maturitate de 14,5 ani urmeaza a fi disponibilizata Romaniei in zilele urmatoare”, conchide Citu.

Pe 23 octombrie, Guvernul a aprobat in sedinta un acord de imprumut cu Uniunea Europeana, in valoare de patru miliarde de euro. Seful Cancelariei prim-ministrului Ionel Danca a explicat ca Romania se imprumuta la conditiile de dobanda si de rating ale Germaniei, acestea fiind conditiile stabilite de catre Comisia Europeana. Acest acord de imprumut se adauga pachetului financiar de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *