Vânzările de vehicule electrice globale accelerează, dar este nevoie de ajutor guvernamental

Vânzările globale de vehicule electrice (EV) au crescut rapid în primul trimestru, dar este nevoie de mai multe acțiuni guvernamentale în ceea ce privește stațiile de încărcare și interdicțiile vehiculelor cu combustibil fosil pentru a menține impulsul, a declarat joi Agenția Internațională pentru Energie (IEA).

„Încă nu vedem semne de încetinire pe piețele globale de mașini electrice”, a declarat Timur Gül, șeful diviziei de politici energetice a AIE, într-o prezentare privind perspectivele globale pentru vehicule electrice.

În timp ce pandemia COVID-19 a scăzut vânzările globale de autoturisme cu 16% în 2020, vânzările de vehicule electrice au crescut cu 41% la aproximativ 3 milioane de vehicule.

Vânzările globale de vehicule electrice din primul trimestru au crescut cu 140%, până la 1,1 milioane de vehicule, cu o creștere puternică în China, Europa și Statele Unite, a declarat IEA.
Un studiu din München Mobility Show lansat săptămâna trecută a arătat diferențe uriașe în ceea ce privește proprietatea globală a vehiculelor electrice, cu foarte puține vehicule electrificate pe drumurile de pe piețe mari precum Rusia, America de Sud și Africa.

Creșterea vânzărilor de vehicule electrice în Europa și China a fost alimentată de înăsprirea standardelor de emisii de CO2 și a subvențiilor guvernamentale.

La nivel global, consumatorii au cheltuit aproximativ 120 de miliarde de dolari pe vehicule electrice în 2020, în timp ce guvernele au acordat subvenții în jur de 13 miliarde de dolari, sau echivalentul a aproximativ 10% din cheltuielile totale, în scădere față de 20% din cheltuielile totale din 2015.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *