Valoarea pieţei de comerţ electronic a ajuns la 5,6 miliarde de euro, în ţara noastră

În anul 2020, România a devenit, liderul Uniunii Europene (UE) în ceea ce priveşte ritmul de creştere a comerţului electronic, iar valoarea acestei pieţe a ajuns la 5,6 miliarde de euro, relevă datele publicate, luni, de către reprezentanţii unui fintech european.

Actual, deşi majoritatea românilor preferă să comande de la magazinele electronice interne, mulţi sunt atraşi de platformele transfrontaliere, datorită preţurilor mici şi a ofertelor bune, arată raportul Zen.com

„În prezent, românii care care cumpără online din afara UE bunuri cu valoarea declarată de până la 10 euro nu plătesc TVA pentru achiziţie. Pentru bunurile cu valoare declarată între 10 şi 150 de euro, cumpărătorii nu plătesc taxe vamale, dar plătesc TVA. Actuala reglementare a comerţului online transfrontalier ar fi condus la o pierdere semnificativă a veniturilor şi un impact sever asupra bugetelor UE şi ale statelor sale membre, oferind comercianţilor din afara UE un avantaj competitiv neloial”, notează compania.

Astfel, anul trecut, România a devenit liderul UE în privinţa ritmului de creştere a comerţului electronic, chiar dacă doar 45% dintre utilizatorii români de Internet au cumpărat online. Piaţa comerţului electronic a atins valoarea de 5,6 miliarde de euro şi a marcat o creştere anuală de 30%. „Cu toate acestea, deşi majoritatea românilor preferă să comande de la magazinele electronice interne, mulţi sunt atraşi de platformele transfrontaliere, datorită preţurilor mici şi a ofertelor bune”, se menţionează în comunicat.

În contextul  politico-financiar european, începând cu data de 1 iulie 2021, intră în vigoare noile reglementări privind TVA care se

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *