S&P 500 aproape de record datorită câștigurilor Facebook, Nasdaq se calmează

S&P 500 s-a situat aproape de recorduri, ajutat de câștigurile Facebook și de datele economice optimiste, în timp ce Nasdaq s-a relaxat pe măsură ce investitorii au obținut profituri de la anumite firme de tehnologie.

Șapte din cele 11 sectoare majore S&P 500 tranzacționau mai mult, stocurile de servicii de comunicații ducând la câștiguri.

Facebook Inc  a crescut cu 5,8% la maximul istoric, după ce a depășit așteptările pieței privind veniturile și profiturile trimestriale, ajutate de o creștere a cheltuielilor publicitare digitale în timpul pandemiei și de prețuri mai ridicate ale anunțurilor.

Apple Inc, cu toate acestea, a scăzut cu 0,5%, în ciuda înregistrării vânzărilor și a profitului înaintea estimărilor Wall Street privind vânzările puternice de iPhone și Mac.
Valorile altor acțiuni, inclusiv Microsoft Corp, Tesla Inc și Amazon.com Inc au scăzut între 0,1% și 3,3%.

„Amândoi, Apple și Microsoft, aveau așteptări mari … în timp ce depășeau estimările consensuale, o mare parte din acestea erau la prețuri, așa că se înregistrează niște profituri”, a declarat Thomas Hayes, președintele Great Hill Capital.

Dintre cele 265 de companii din S&P 500 care au raportat până acum, 86,8% au depășit estimările câștigurilor analiștilor, datele Refinitiv IBES prezicând acum o creștere a profitului cu 44,7%.

Indicele S&P 500 și Nasdaq antinseseră recorduri la începutul sesiunii.
„Piața pare că se înțelege puțin, am văzut că acțiunile au ieșit din maximele de deschidere”, a spus Paul Nolte, manager de portofoliu la Kingsview Asset Management din Chicago.

„Vedem investitorii care se întreabă acum„ poate

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *