Rivalul lui Tesla, Lucid Motors, va deveni public într-un mega acord SPAC de 24 de miliarde de dolari

Lucid Motors, producător de vehicule electrice de lux, a acceptat luni să devină publică prin fuzionarea cu firma Churchill Capital IV Corp într-o tranzacție care a evaluat compania combinată la o valoare proprie de 24 miliarde dolari.

Lucid, condusă de un fost inginer Tesla, este cea mai recentă firmă care a atins piața inițială a ofertei publice, investitorii grăbind în sectorul vehiculelor electrice, stimulat de creșterea Tesla Inc și de reglementările privind emisiile care se întăresc în Europa și în alte părți.

Tranzacția, care are o valoare de 11,75 miliarde USD, include o contribuție în numerar de 2,1 miliarde USD de la CCIV și o investiție PIPE (investiție privată în capital public) de 2,5 miliarde de la investitori.

Alți actori de seamă din sector au făcut public anul trecut prin fuziuni cu așa-numitele companii de achiziție cu scop special (SPAC) anul trecut. În timp ce unele oferte precum Fisker au dat rezultate bune, altele precum Nikola au renunțat la câștigurile pe termen scurt.

Reuters a fost primul care a raportat săptămâna trecută că Michael Klein a lansat un efort de finanțare pentru a sprijini acordul Lucid.

Acțiunile tranzacționate public ale CCIV au scăzut cu aproape o treime la 40,35 dolari în tranzacțiile extinse volatile, oferind companiei fuzionate o capitalizare de piață de aproximativ 64 miliarde dolari. Prin comparație, General Motors Co valorează aproximativ 76 de miliarde de dolari.

Lucid a declarat că este pe cale să înceapă producția și livrările în America de Nord în a doua jumătate

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *