Proprietarul British Airways, IAG, mărește lichiditatea cu 2,45 miliarde de lire sterline

Proprietarul British Airways, IAG, a crescut lichiditatea totală cu 2,45 miliarde de lire sterline (3,4 miliarde de dolari), printr-un împrumut și contribuții de pensii amânate, și a declarat că a continuat să exploreze alte oportunități de îndatorare pentru a-și îmbunătăți finanțele.
IAG a spus că, pentru a obține amânarea a 450 milioane de lire sterline de contribuții de deficit de pensie datorate în perioada octombrie 2020 – septembrie 2021, British Airways a fost de acord să nu plătească dividende companiei-mamă IAG înainte de sfârșitul anului 2023.

La fel ca toate companiile aeriene, IAG a consumat numerar după o perioadă de aproape 12 luni cu venituri minime. Și-a anulat dividendul în aprilie anul trecut, iar în octombrie a strâns 2,74 miliarde de euro de la acționari pentru a-l ajuta să supraviețuiască.

Țările din întreaga lume au înăsprit restricțiile de călătorie în ultimele două luni ca răspuns la noile variante ale coronavirusului și nu este clar când se va relua călătoria, punând o presiune suplimentară asupra finanțelor companiilor aeriene.

“Pe lângă aceste aranjamente, IAG continuă să exploreze alte inițiative de îndatorare pentru a-și îmbunătăți lichiditatea”, a declarat IAG, care deține, de asemenea, liniile aeriene Iberia și Vueling din Spania și Aer Lingus din Irlanda.

British Airways a declarat că a ajuns la un acord final pentru un nou împrumut de 5 miliarde de lire sterline pe 5 ani, care este parțial garantat de Marea Britanie prin intermediul unității sale de finanțare a exportului din Marea Britanie și va retrage facilitatea

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *