Prețurile petrolului scad din cauza surprizei acumulate în stocurile de țiței din SUA

Prețurile petrolului au fost mai mici miercuri, după ce datele din industrie au arătat o creștere surprinzătoare a stocurilor de țiței din SUA săptămâna trecută, deoarece o înghețare profundă din statele sudice a limitat cererea rafinăriilor care au fost forțate să închidă.
Stocurile de țiței au crescut cu 1 milion de barili în săptămână până la 19 februarie, a raportat marți Institutul American de Petrol (API), față de estimările pentru o extragere de 5,2 milioane de barili într-un sondaj Reuters.

Datele API au arătat că rafinăriile de petrol brut au scăzut cu 2,2 milioane bpd.

Companiile futures brute au scăzut cu 6 cenți, sau 0,1%, la 65,31 dolari pe baril, dar au redus pierderile mai devreme în sesiune, care l-au trimis la 64,80 dolari.

Viitoarele tranzacții brute din West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 29 de cenți sau 0,5%, la 61,38 dolari pe baril, după ce s-au tranzacționat miercuri dimineața cu 60,97 dolari.
Dar Brent s-ar putea ridica la o gamă cuprinsă între 66,45 $ și 66,97 $ pe baril, așa cum sugerează modelul său de valuri și o analiză a proiecției, a declarat analistul tehnic Reuters Wang Tao.

“Întrebarea cheie este cât de repede se recuperează aprovizionarea cu petrol din SUA”, a declarat analistul Commonwealth Bank, Vivek Dhar.

„Se pare că oferta se va recupera mai repede decât rafinăriile, iar oferta va depăși cererea în următoarele săptămâni. Acest lucru va da o pondere negativă pieței. ”

Investitorii vor aștepta confirmarea din partea Administrației SUA pentru informații

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *