Preţul bumbacului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani

În prezent, preţul bumbacului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, acesta fiind tranzacţionat vineri la 1,16 dolari livra (0,45 Kilograme), retailerii transferând până acum majorările cumpărătorilor, fără să înregistreze probleme, relatează CNBC. Ultima oară când preţul bumbacului a fost atât de mare s-a întâmplat în iulie 2011. „În 2011, am avut nevoie de o şedinţă de rugăciune”, a declarat investitorilor directorul general al Levi Strauss, Chip Bergh.

În amintire sale, Bergh spune cum la momentul respectiv, tocmai se alăturase retailerului de blugi şi învăţa despre afacerile Levi. Dar se uita şi la creşterea istorică a preţurilor bumbacului. Bumbacul a crescut atunci peste 2 dolari livra, în urma revenirii cererii de textile după criza financiară globală, în timp ce India – un important exportator de bumbac – restricţiona livrările pentru a-şi ajuta partenerii interni.

Atunci preţul unui tricou din bumbac a crescut cu 1,50-2 dolari, în medie, a declarat economistul şef al Federaţiei Naţionale de Vânzare cu amănuntul, Jack Kleinhenz. Consumatorii au simţit impactul, iar profiturile companiilor au fost erodate.

de altfel, Chip Bergh împărtăşeşte opiniile analiştilor şi experţilor care spun că creşterea actuală a preţului bumbacului va fi mai puţin dăunătoare industriei.

Producătorii şi comercianţii cu amănuntul au puterea de a stabili preţurile, iar companiile vor putea transfera costurile mai mari consumatorilor fără a distruge cererea.

În contextul organizării, ”Astăzi este o situaţie foarte diferită. Am reuşit să mărim preţurile în ultimele 12 luni. … Am mărit în avans unele preţuri înainte de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *