Obținerea unui credit în pandemie: 7 sfaturi pentru firmele românești

Aproape un sfert din portofoliul de credite corporate al băncilor era reprezentat de împrumuturi contractate de către firmele care au fost afectate într-o măsură importantă de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar sectoarele asupra cărora pandemia COVID-19 a avut un impact ridicat au o importanţă semnificativă şi în economie, reprezentând 14% din numărul total al companiilor, contribuind cu 17% la valoarea adăugată brută şi angajând 21% din forţa de muncă, după cum menționa ultimul Raport asupra stabilității financiare, publicat de BNR la jumătatea anului trecut. În aceste condiții este de așteptat ca instituțiile de credit să manifeste o atenție sporită cu privire la firmele cărora le acordă credite.

Prin urmare, iată câteva sfaturi pentru dvs pentru a vă mări șansele, în această perioadă de pandemie, de a obține finanțările de care aveți nevoie.

1. Informați-vă cât mai mult

Acum, în perioada de pandemie există o mulțime de granturi alocate sub formă de asistență pentru redresarea societăților comerciale și pentru ieșirea din criză. Măsurile au drept scop accesul rapid la resurse financiare, astfel încât să se asigure păstrarea locurilor de muncă pentru salariații care activau în industriile puternic afectate de restricțiile impuse în contextul pandemiei, fiind vorba, în principal, de programul IMM Invest, plata șomajului tehnic de către guvern, plata unei indemnizații de reinserție a salariaților aflați în șomaj tehnic, avantaje fiscale precum suspendarea obligației de plată a unor taxe, bonificații la plata impozitelor etc. Fiecare dintre sumele obținute prin aceste granturi pot contribui la îmbunătățirea lichidităților firmei dvs. Multe

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *