Libra Internet Bank ajunge la active de peste 7,3 miliarde lei in 2020

Libra Internet Bank inregistrat, la finalul anului trecut, o valoare a activelor de 7,32 miliarde lei, in crestere cu peste 12% fata de cifra inregistrata in 2019 (6,53 miliarde lei).

Libra Internet Bank a continuat sa urce in clasamentul bancilor din Romania, in 2020, dupa valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, pana pe pozitia a 13-a, marcand astfel cea mai buna clasare dupa acest criteriu din istoria bancii.

“In 2020, am avut cu totii de gestionat o realitate complet noua, in care intreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reusit sa se adapteze rapid, demonstrand agilitate, responsabilitate si siguranta in ape tulburi. Am ramas permanent alaturi de clientii nostri, fata de care am avut o atitudine proactiva si protectiva. Am venit cu solutii adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finantarile cu garantii europene de pana la 90%, in cadrul Facilitatii COSME a Fondului European de Investitii”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Potrivit liderului, banca si-a mentinut cresterea organica, iar soldul creditelor nete a crescut cu peste 15%, participand in acelasi timp la efortul sistemului bancar de a veni in sprijinul companiilor afectate de efectele crizei sanitare.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

“In conditiile in care rolul bancilor este mai important ca oricand, ca parte a solutiei de revenire economica, Libra Internet Bank demonstreaza ca este 100% pregatita sa contribuie la reusita acestui demers esential pentru intreaga societate”, a declarat seful Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank, in cifre
Anul trecut, Libra Internet Bank a continuat sa inregistreze cresteri ale principalilor indicatori de business.

Astfel, soldul creditelor nete a depasit 4,63 miliarde lei, in crestere cu peste 15% fata de valoarea inregistrata in 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, in crestere cu 13% fata de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei).

In acelasi timp, rata de neperformanta a ramas la un nivel sub media pietei, cu o valoare inregistrata de 2.95%, la finalul anului trecut.

De asemenea, profitul bancii a fost unul consistent, de peste 38 milioane lei, desi diminuat fata de valoarea din

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *