Joe Biden va revizui împrumuturile întreprinderilor pentru a ajunge la firme mai mici și minoritare, spun oficialii

Președintele SUA, Joe Biden, va lansa luni modificările aduse principalului program de ajutor pentru coronavirus din SUA pentru întreprinderi, pentru a încerca să ajungă la firme mai mici, deținute de minorități și la proprietarii individuali rămași în rundele anterioare de ajutor. Oficialii administrației Biden au declarat că, timp de două săptămâni, începând de miercuri, Administrația pentru întreprinderi mici va accepta numai cereri de împrumuturi iertabile din cadrul Programului de protecție a salariului (PPP) de la firme cu mai puțin de 20 de angajați pentru a se asigura că acestea nu sunt aglomerate de firmele mai mari.

Modificările, care urmează să fie anunțate oficial de Biden luni, au loc în momentul în care bancherii din întreprinderile mici spun că cererea de împrumuturi de protecție a salariului încetinește, odată cu redeschiderea firmelor.

Când PPP a fost lansat în aprilie 2020, în apogeul blocării coronavirusului, în baza unei facturi de scutire de 3 trilioane de dolari, inițialul său de 349 miliarde de dolari s-a epuizat în două săptămâni. Congresul a aprobat încă 320 de miliarde de dolari în mai, dar programul a expirat în august, cu aproximativ 130 de miliarde de dolari în fonduri neutilizate.

Programul a fost relansat pe 19 ianuarie, cu 284 miliarde de dolari în fonduri noi dintr-o factură de ajutor pentru coronavirus adoptată la sfârșitul lunii decembrie, iar un oficial al administrației Biden a spus că aproximativ 150 de miliarde de dolari din PPP sunt încă disponibili.

Însă oficialii administrației Biden au spus că există încă multe

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *