În lovitura cubanezilor care se luptă, birourile Western Union se închid în timp ce sancțiunile atacă

Western Union Co și-a suspendat operațiunile pe întreg teritoriul Cubei luni seară, odată cu lansarea de noi sancțiuni americane, reducând o linie de salvare cheie pentru multe familii cubaneze care se luptă, pe măsură ce pandemia coronavirusului adâncește criza economică a insulei conduse de comuniști.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a promis să anuleze unele sancțiuni asupra remitențelor. Dar orice ridicare a suspendării ar putea dura timp și până atunci, americanii cubanezi sunt de așteptat să recurgă la alternative mai costisitoare, mai puțin sigure și mai puțin rapide.

Se consideră că remitențele către Cuba sunt în jur de 2 miliarde dolari până la 3 miliarde dolari anual, reprezentând a treia cea mai mare sursă de dolari după industria serviciilor și turism. Transferurile de bani din Statele Unite prin Western Union au fost estimate la peste 1 miliard de dolari anul trecut, majoritatea fiind trimise din Florida, potrivit John Kavulich, președintele Consiliului Comerțului Economic și SUA-Cuba.

Opțiunile actuale pentru remitențe includ agenții care angajează „catâri” pentru a zbura în Cuba cu numerar și care sunt înainte de începerea Western Union în Cuba cu 20 de ani în urmă, precum și companii care transferă dolari în conturi cubaneze – deși acești bani pot fi folosiți doar la magazine de stat.

Schimburile de criptomonede se promovează și ele ca alternativă. Cubanezii americani pot transfera valute digitale bărbaților mijlocii de pe insulă, care apoi dau bani rudelor americani cubanezi. Însă astfel de platforme nu au supraveghere, criptomonedele pot

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *