FMI şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti

În prezent, Fondul Mondial Internaţional a venit cu vești bune pentru români. Instituția a dat noi informații în ceea ce privește economia țării noastre. Doar trei țări sunt peste noi la acest capitol. Informația vine după ce săptămâna trecută, Banca Mondială a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti.

Astfel, FMI şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti. Potrivit datelor furnizate, aceasta ar urma să înregistreze în acest an un avans de 7%, faţă de o creştere de 6% cât estima în primăvară. Infotrmația este cuprinsă în cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marţi de instituţia financiară internaţională, conform Agerpres.

În conformitatea noilor prognoze ale FMI, în Uniunea Europeană doar Irlanda (13%), Estonia (8,5%) şi Ungaria (7,6%) vor înregistra în acest an o creştere economică superioară României.

În schimb, pentru 2022, Fondul Monetar Internaţional nu şi-a modificat estimările privind avansul economiei româneşti. Acesta a rămas la 4,8%. Dincolo de 2022, ritmul de creştere a economiei româneşti va încetini, astfel că în 2026, potrivit estimărilor FMI, va ajunge la 3,5%.

Vești bune despre economia României

În plus, săptămâna trecută, şi Banca Mondială a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti, indicând un avans al PIB de 7,3% pentru acest an şi o creştere de 4,8% în 2022.

În ceea ce priveşte inflaţia, FMI şi-a revizuit semnificativ estimările, prognozând că România ar urma să înregistreze o creştere medie anuală a preţurilor de 4,3% în 2021, faţă de un avans de 2,8% cât prognoza în primăvară, pentru ca în

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *