Finanţare nerambursabilă pentru peste 200 de microîntreprinderi

Pentru a crea sau menţine mai mult de 2.000 de locuri de muncă, investind în retehnologizare, peste 200 de microîntreprinderi din Regiunea Centru vor obţine finanţare nerambursabilă,  extinderea spaţiului de lucru şi achiziţia de noi echipamente sau linii de producţie, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

“În cel mai scurt timp de la închiderea depunerii de proiecte pentru finanţarea microîntreprinderilor, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru începe contractarea cererilor depuse de mediul privat din Regiunea Centru. Un număr de 516 microîntreprinderi au proiecte eligibile, aflate în plin proces de evaluare pentru a obţine fonduri nerambursabile REGIO. Dintre acestea, aproape 100 de firme mici vor putea să-şi dezvolte afacerile în mai puţin de două luni, ca urmare a definitivării procesului de contractare, şi încă mai mult de 100 vor primi resurse pentru a se dezvolta în această vară. În total, microîntreprinderile finanţate vor crea sau menţine peste 2.000 locuri de muncă, investind în retehnologizare, extinderea spaţiului de lucru şi achiziţia de noi echipamente sau linii de producţie”, menţionează ADR Centru.

Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, la nivelul Regiunii Centru, sunt disponibile aproximativ 500 milioane de lei, alocate prin Prioritatea de Investiţii 2.1, iar pe un prim apel de proiecte au fost deja finanţate 249 de firme, dintre care aproape jumătate şi-au finalizat proiectele.

“Pentru microîntreprinderile din Regiunea Centru, aceste două luni de stare de urgenţă au trecut cu foarte multe griji, atât pentru viitorul lor, cât şi pentru cel al angajaţilor lor. (…). Pe parcursul

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *