Egiptul confiscă nava care a blocat Canalul Suez pentru o despăgubire de 900 de milioane de dolari

Egiptul va pune sub sechestru gigantul container care a blocat Canalul Suez luna trecută până când proprietarul său japonez va plăti 900 m USD (652 milioane lire sterline) în despăgubiri.

Unul dintre asigurătorii Ever Given, UK Club, a declarat că Autoritatea Canalului Suez a respins oferta sa de soluționare a cererii.

Acesta a descris cererea, care include 300 de milioane de dolari pentru un bonus de recuperare și 300 de milioane de dolari pentru pierderea reputației, ca fiind „extraordinar de mare” și „în mare parte neacceptată”.

Ever Given este ancorat în Marele Lac Amar, punctul central al canalului.

Nava de 400 m lungime (1.312 ft) și 220.000 de tone a fost încastrată în diagonală pe cursul apei pe 23 martie, după ce s-a prăbușit pe fondul vânturilor puternice și al unei furtuni de nisip care a afectat vizibilitatea.

A fost eliberat șase zile mai târziu, după o operațiune de salvare care a implicat o flotilă de remorchere puternice și nave de dragare care au mutat aproximativ 30.000 de metri cubi (1.1m ft cubi) de noroi și nisip.

Peste 400 de nave au trebuit să aștepte pentru a trece prin canalul de 193 km (120 de mile), care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și oferă cea mai scurtă legătură maritimă între Asia și Europa.
Președintele Autorității Canalului Suez (SCA), Osama Rabie, a declarat marți că Ever Given a fost „confiscat din cauza eșecului său de a nu plăti 900 de milioane de dolari” în despăgubiri, a informat presa

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *