Cum să îți investești banii în afaceri

Dacă ai câștigat la loto sau ai strâns de-a lungul timpului o sumă considerabilă de bani și îți dorești să îi investești, ar trebui să iei aminte câteva criterii pentru a fii sigur că nu vei pierde banii, doar pentru că te-ai grăbit să îi înmulțești. Dacă ții cont de următoarele aspecte, ai șanse mari să capeți un profit foarte mare, însă ai și șanse foarte mari să rămâi falit dacă nu vei respecta acești pași:

Sfat: Brokerii recomandă ca prima investiție să nu depășească 10% din totalul banilor pe care îi ai.

1. Fii gata să scrii cecul

Fii convins că ai acces imediat la banii tăi, așa că în clipa în care apare momentul, să nu te încurci în proceduri și să ratezi șansa de a investi. Presupun că nu ți-ai dori să aștepți să scoți lichiditățile din vânzări sau acțiuni sau de pe unde mai ai tu bani.

2. Conștientizează riscul

O mare parte din afacerile pornite de la zero au dat faliment. Câtă vreme conștientizezi faptul că investiția pe care o faci este foarte riscantă și poți să nu-ți mai recuperezi banii, măcar ești o persoană realistă înainte de a investi. Dacă te stresezi prea tare atunci când scrii cecul, sunt șanse ca tu de fapt să nu fii încă pregătit să investești.

3. Investește în mai multe afaceri

Având în vedere rata ridicată de falimente printre start-up-uri, cea mai bună cale este să investești în mai multe. Strategia denumită „Spray and Pray” (Împrăștie banii și

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *