Citigroup va părăsi serviciile bancare de consum pe 13 piețe

Citigroup își închide operațiunile bancare de consum pe 13 piețe din Asia, Europa și Orientul Mijlociu.

Grupul bancar american va conduce în schimb aceste operațiuni din patru hub-uri din Singapore, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite și Londra.

Va continua să ofere produse clienților și instituțiilor mai mari de pe aceste piețe.

Directorul executiv al acestuia, Jane Fraser, a declarat că „nu are resurse” pentru a concura pe aceste 13 piețe.

Citigroup va închide operațiunile bancare de consum în Australia, Bahrain, China, India, Indonezia, Coreea de Sud, Malaezia, Filipine, Polonia, Rusia, Taiwan, Thailanda și Vietnam.

„Ca urmare a actualizării continue a strategiei noastre, am decis că vom dubla dobânzile la avere. Vom opera franciza noastră bancară de consum în Asia și EMEA numai din patru centre de avere, Singapore, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite și Londra „, A declarat doamna Fraser într-un comunicat.

Dna Fraser a preluat Citi în septembrie anul trecut – prima femeie care a devenit director executiv al unei bănci din Wall Street.

„În timp ce celelalte 13 piețe au afaceri excelente, nu avem scara necesară pentru a concura”, a adăugat ea. „Credem că, capitalul nostru, dolarii de investiții și alte resurse sunt mai bine utilizate împotriva oportunităților mai mari de rentabilitate în gestionarea averii și a afacerilor noastre instituționale din Asia”.

Joi, Citi a raportat un venit net de 7,9 miliarde de dolari (5,7 miliarde de lire sterline) în primele trei luni ale anului 2021, depășind așteptările analiștilor.

În timp ce grupul bancar ar putea

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *